Sari

Olen elämäntarkoituksen ja elämän ilon etsijä. Minulle tärkeitä arvoja niin työssä kuin arjessakin ovat aitona itsenä toimiminen, myötätuntoinen asenne, uuden oppiminen ja luovuuden vaaliminen. Nautin taiteen tekemisestä ja kokemisesta, uusien asioiden suunnittelusta, filosofisista ja henkisistä keskusteluista. Olen kokenut luovuuden läsnäolon vahvasti elämässäni lapsesta saakka. Keski-ikään saakka kuvittelin kuitenkin, että en osaa maalata. Vedic Art -taidemenetelmään syventymisen myötä löysin kuvallisen ilmaisun vetovoimaisen väylän toteuttaa itseäni. Tutustuin luovaan itseeni aivan uudella, identiteettitasolle ulottuvalla tavalla. Luova, intuitiivinen maalaaminen sekä päivittäinen meditointi ovat minulle nykyisin tärkeitä hyvinvoinnin ja onnellisuuden lähteitä. Vaikka etsin iloa ja onnellisuutta, olen oppinut hyväksymään myös arjen harmaat sävyt. "Nyt on näin" -lausahdus kuvastaa hyvin elämänasennettani.

Olen työskennellyt työurallani monipuolisissa tehtävissä ja organisaatioissa ohjelmistosuunnittelijasta toimintaterapiayrittäjään. Asiakkaan yksilöllisiin tarpeisiin suunniteltujen toiminnallisten menetelmien käytöstä minulla on kahdenkymmenen vuoden kokemus toimintaterapiatyöstä. Vuoden 2019 alusta siirryin työskentelemään kokoaikaisesti kulttuuri- ja hyvinvointiyrittäjänä. Viimeisimmät opintoni olen suorittanut Turun Taideakatemiassa, josta valmistuin vuonna 2021 medianomiksi (media- ja kulttuurialan YAMK).

Työnohjaajana olen toiminut vuodesta 2009 asiakkainani eri alojen asiantuntijoita, esimiehiä sekä työryhmiä. Työnohjauksen viitekehykseni on voimavara- ja ratkaisukeskeinen. Välineinä työnohjauksissa olen käyttänyt dialogisen vuoropuhelun ohella Voimauttavan valokuvan menetelmiä (Voimauttava valokuva työyhteisön kehittämisessä -opinnot 2017), mielikuvaharjoittelua (NLP-kouluttaja 2009) sekä tietoisuustaitoharjoituksia (mindfulness-ohjaaja 2016). Vuodesta 2017 olen kouluttanut aktiivisesti luovaa maalaustaidetta (Vedic Art -opettaja 2017) sekä maalannut itse. Työelämän kehittämisen projektien luotsaamisessa pidän tärkeänä selkeiden tavoitteiden määrittämistä, rennon, turvallisen ja sallivan ilmapiirin luomista ryhmään sekä tavoitteiden mukaista työskentelyä ja tulosten siirtymisen varmistamista työarkeen.

Valmistuin vuonna 2017 Vedic Art -kuvataidemenetelmän ohjaajaksi, jonka jälkeen olen luotsannut lukuisilla kursseilla ihmisiä löytämään oman tapansa ilmaista itseään maalaamalla. Omassa taiteellisessa työskentelyssäni Vedic Artin ajatukset elävät päivittäin. Minun on vaikeaa kutsua itseäni taiteilijaksi ilman perinteistä taidekoulutusta. Sissimmässäni kuitenkin tunnen olevani sellainen. Minun on maalattava, jotta koen voivani hyvin. Nykyisin sijoitan itseni ITE-taiteilijoiden joukkoon. ITE tarkoittaa Itse Tehtyä Elämää ja taiteilija tässä kontekstissa henkilöä, joka taiteilee kuten tykkää.

Tittelilitannia: Luovuusvalmentaja, voimavara- ja ratkaisukeskeinen työnohjaaja STOry, Vedic Art -kuvataidemenetelmän opettaja ja kuvataiteilija, mindfulness- ja asahiohjaaja, NLP-kouluttaja, medianomi YAMK (Media- ja kulttuuriyrittäjyys), toimintaterapeutti AMK, ohjelmistosuunnittelija, hammashoitaja

Ota yhteyttä

Luovapiste on kohtaamispaikkamme verkossa tai livenä, jossa voit löytää oman tapasi olla luova ja läsnä. Tarjoan sinulle välineitä positiiviiseen muutokseen niin töissä kuin vapaa-ajallakin. Mietitään yhdessä sinulle tai yhteisöllesi sopiva tapa työskennellä kanssani. Ota yhteyttä ja kysy lisää!
Luovapiste
Y-tunnus 1772920-1
Sari Laitinen
+358407267050
sari.laitinen@luovapiste.fi